Houten onderzetters

Houten onderzetters

Van olijfhout worden de prachtigste producten gemaakt waaronder woonaccessoires , keukengerei of decoratieve figuren. Houten onderzetters van olijfhout zijn niet alleen mooi om te zien, ook zijn ze praktisch in gebruik. Olijfhout is een prachtig product dat super fijn en zacht aanvoelt, ondanks dat het een harde houtsoort is. De houten onderzetters worden gemaakt van oude olijfbomen uit olijfgaarden. Bomen van soms wel meer dan 100 jaar oud zijn niet meer bruikbaar, maar het hout kan nog prima gebruikt worden voor het vervaardigen van de mooiste producten.

Milieuvriendelijke houten onderzetters

Er worden geen extra bomen gekapt voor het maken van houten onderzetters. Het gaat hier om olijfbomen die geen olijven meer produceren, en dus geen dienst meer doen. Voor iedere gekapte olijfboom wordt een nieuwe aangeplant. Het olijfhout is gedeeltelijk afkomstig uit Jordanië, waar de olijfhouten producten in een sociale werkplaats worden gemaakt. Met de aankoop van houten onderzetters ondersteunt u ontwikkelingshulpprojecten in dit land. Bovendien passen de houten producten binnen het milieuvriendelijk en verantwoord wonen. Een ander gedeelte van het olijfhout is afkomstig uit Tunesië en landen rondom de Middellandse zee.

 

Prachtige onderzetters voor woonkamer of keuken

Houten onderzetters zijn een aanvulling op uw interieur, deze producten sluiten naadloos aan op uw inrichting. De onderzetters passen zowel binnen het landelijke als het moderne wonen. Zet ze op de salontafel, keukentafel of op de bar. De houten onderzetters zijn puur natuur en hebben een prachtig houtnerf design. Hiermee brengt u meer warmte in uw interieur.

De houten onderzetters zijn geschikt voor dagelijks gebruik. Ze bieden bescherming aan uw tafel tegen waterkringen door drinkglazen. Ook bij hete koffiemokken of theeglazen bieden de onderzetters bescherming aan de ondergrond. Zorg dat er geen vervelende afdrukken op uw houten, glazen of kunststof tafel ontstaan en maak gebruik van deze prachtige onderzetters van olijfhout.

 

Onderhoud van de houten onderzetters

Olijfhout staat bekend om zijn hygiënische eigenschappen en is dan ook zeer geschikt voor het maken van houten onderzetters en keukengerei. Laat de houten onderzetters van olijfhout zo min mogelijk in contact komen met water. Dit betekent dat ze niet in de vaatwasser mogen, maar ook legt u ze beter niet in een bak water. Hierdoor krijgen de onderzetters een doffe en lichtere kleur. In het meest ongunstige geval slaan ze geheel wit uit. Dit betekent echter niet dat de onderzetters helemaal niet tegen vocht kunnen: ze kunnen best wel wat hebben. Vindt u de onderzetters er minder mooi uitzien, behandel ze dan met olijfolie of speciale houtolie/ houtwax. Met een zachte doek wrijft u olie of houtwax aan beide zijden van de onderzetters. U zult zien dat het de oorspronkelijke kleur snel weer ophaalt.

Om de houten onderzetters schoon te maken gebruikt u een licht vochtige doek, voldoende om vuil te verwijderen. Tweemaal per jaar wrijft u de onderzetters in met olijfolie, het enige natuurlijke product dat olijfhout voedt en beschermt. U kunt ook gebruik maken van de eerder genoemde speciale houtwax.

 

Houten onderzetters kopen

U vindt de mooiste onderzetters van olijfhout voor uzelf of als cadeau. Deze zijn zowel in vierkante als ronde vormen verkrijgbaar, geschikt voor vele doeleinden. De ronde onderzetters zijn voorzien van jaarringen, zodat u hiermee echt puur natuur op uw tafel heeft liggen. Onderzetters met een diameter van minimaal 7,5 centimeter zijn voorzien van prachtige schorsring en per set van twee of vier stuks verkrijgbaar. Deze zijn ook als cadeau set verkrijgbaar, compleet met prachtige olijfhouten houder. Al onze producten zijn ambachtelijk en duurzaam gemaakt.

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »